Sabadell es manifesta per la llibertat de les anarquistes detingudes el 16D

mani suport

El passat dissabte 20 de desembre a les 18h, va tenir lloc una concentració per la llibertat de les anarquistes detingudes el 16 de desembre, convocada per l’Ateneu Llibertari de Sabadell i la CNT. Entre 200 i 300 persones es van concentrar a la Plaça Sant Roc. A la mateixa hora i lloc la ONG Mans Unides estava realitzant un acte. Com anècdota una persona de forma provocadora va començar a increpar els manifestants acusant-los d’insolidaris per no comprar-li espelmes pels nens del tercer món. Se li va respondre que les persones que estaven concentrades éren solìdàries quan aturaven ERO’S, acomiadament o desnonaments i que per això estaven concentrades, per donar suport a persones que lluitaven pel mateix i per un món més just. Tot i això, cal dir que una altra persona de dita ONG molt més dialogant es va acostara als concentrats i es va arribar a un acord per tal de que es puguessin realitzar els dos actes. Així que la concentració va convertir-se en manifestació, convocant entre 200 i 300 persones.

Abans de la sortida en manifestació, una companya afiliada al sindicat de la CNT Sabadell i propera a algunes de les persones represaliades va llegir un emotiu comunicat [l’adjuntem al final de la crònica], on es demanava la llibertat de les persones empresonades. Una vegada finalitzada la seva intervenció, la qual provocà un fort aplaudiment entre el concentrats, s’inicià la manifestació per la Rambla de Sabadell amb crits de “l’únic terrorista, l’estat capitalista” i “llibertat anarquistes preses”. La manifestació va acabar davant els cinemes Imperial, on un company improvisà algunes paraules en les quals mostrava la seva ràbia i indignació vers casos repressius com aquest i mostrà la seva solidaritat vers els represaliats. Després d’un sentit aplaudiment, la manifestació quedà desconvocada pels volts de les 19h.

Agraïm la participació i suport de totes les persones solidàries, militants de l’esquerra anticapitalista, i moviments socials de la ciutat.

20141220_183220

23

Comunicat llegit a la plaça de Sant Roc de Sabadell:

COLPIDES ARRAN DE LA NOVA ONADA REPRESSIVA CONTRA L’ANARQUISME

La convocatòria d’avui respon a la voluntat de donar a conèixer l’ingrés a presó sense fiança de set de les onze detingudes el passat dimarts 16D en el marc de l’operació Pandora. La repressió al moviment anarquista ha arribat una vegada més a Sabadell segrestant, en aquesta ocasió, a un company del sindicat de la CNT d’aquest mateix municipi. Però aquest no és un afer local sinó que es tracta d’un procés repressiu i de criminalització contra la dissidència anarquista respecte l’ordre vigent. Allunyades de qualsevol joc de poder, les anarquistes han representat sempre una espina clavada en l’Estat, des del despòtic al democràtic. No cal anar molt enrere. Exemples en són els processos repressius de febrer i setembre de 2003, el cas del Rubén i l’Ignasi de 2006, Núria Pòrtulas el 2007 o la Vaga General de 2011.

Aquesta vegada, el pretext explicitat en l’auto judicial del jutge Bermúdez, una organització criminal anarquista de caire violent amb finalitats terroristes. No s’han quedat curts! I és que presos de la seva incompetència mai podran entendre que el que aquest llenguatge defineix està a anys llum de la idea que les anarquistes tenim de la confrontació amb l’Estat ja que rebutgem les estructures armades jeràrquiques. Els ordinadors, llibretes i el satanitzat llibre “Contra la democracia” tenen sobretot a veure amb el transcendent component del caràcter anarquista, el de l’agitació social i cultural. Es diu que també s’han incautat punys americans i navalles tan legals com útils per a l’entrenament en defensa personal de dones vers atacs de diversa naturalesa i, curiosament, aquestes en són en nombre, la majoria de detingudes. Però és que també s’han atrevit a utilitzar el treball precari i temporal com a argument de desarrelament juntament amb la criminalització de l’internacionalisme anarquista a través de la mera coneixença i contacte entre companyes de diversos indrets del món.

L’anarquisme és percebut com una amenaça pels sistemes de democràcia capitalista i com a tal es mira d’utilitzar contra ell la repressió i el recurs retòric del terrorisme amb la complicitat activa dels mitjans de comunicació per intentar evitar que s’estengui més enllà dels seus àmbits reduïts.

No caiguem doncs en aquest xou mediàtic morbós d’innocents i culpables i estenguem la flama de la solidaritat revolucionària front els que realment tenen el monopoli de la violència estructural. Combatem la dictadura financera i el sistema de partits que la protegeix, la policia i la resta de les institucions repressores.

Avui i sempre al carrer per a un ideal d’organització social just i antiautoritari.

LLIBERTAT ANARQUISTES PRESES

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Repressió i presos/es, Solidaritat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s