Qui som?

L’Ateneu, pretén ser un lloc de reunió, de difusió cultural i de creació d’esperit crític, on es difonguin valors com la solidaritat o el suport mutu, l’acció directa (sense intermediaris), així com noves maneres de relacionar-nos que ens respectin a tots i totes.

De moment a l’Ateneu s’hi reuneixen diversos individualitats anarquistes i també s’hi troba és la seu del Grup de Muntanya Piolet [GMP], adherit a la U.G.E.L (Unió de Grups Excursionistes Llibertaris).

De cara a curt i mig termini l’Ateneu pretenem realitzar activitats de caire formatiu com ara tallers diversos, xerrades i debats d’actualitat o memòria històrica, cafetes per tal de recolzar lluites o fer front a procesos repressius, així com  cercar un oci alternatiu, no basat en el consum de drogues, ni el sexisme.

A nivell de funcionament ens organitzem de forma assembleària, horitzontal, antiautoritària i antisexista.

El local de l’Ateneu Llibertari de Sabadell forma part del patrimoni recuperat per la CNT Sabadell. De fet als anys 30 era la seu de l’Escola “Cultura y Solidaridad”, escola regentada pel mestre de la CNT-FAI, Edgardo Ricetti, un centre racionalista, on hi anaven els fills de les famílies obreres del barri. Per tant és cosa de tots i totes, cuidar-lo i fer-ne un bon ús, recuperant el que éren i son alguns ateneus: centres per de sociabilizació i perquè s’enriqueixi culturalment la classe treballadora, i on es practica la solidaritat i el suport mutu.

“Somos anarquistas por un sentimiento que es la fuerza motriz de todos los verdaderos reformadores sociales y sin el cual nuestro anarquismo seria una mentira o un sin sentido. Este sentimiento es el amor por los hombres, es el hecho de sufrir por los sufrimientos ajenos”

Errico Malatesta

portem1

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s